Палачинки от тиквички с кисело мляко
Солени палачинки с тиквички, чесън и магданоз.
Необходими продукти:
- 400 г млади крехки тиквички
- 1 ч.л. сол
- 4 яйца
- 300 мл кисело мляко с 1/4 ч.л. сода
- 200 г брашно
- 1 с.л. олио
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 с.л. захар
- 2 скилидки чесън
- листенца магданоз или кориандър
- масло
Начин на приготвяне:
1. Тиквичките измийте добре и рендосайте на едро ренде, като може и да не белите. Поръсете със солта и рабъркайте. Оставете за 20 минути.
2. Отцедете тиквичките от изтеклата вода и залейте с разбитите яйца. Добавете киселото мляко със содата и бъркайте докато се получи крем. Работете с вилица и шпатула - не използвайте миксер.
3. Пресейте брашното в сместа, добавете олиото, захарта и бакпулвера и разбъркайте докато се получи кремообразна смес. Покрийте с фолио и оставете да почива 10-тина минути.
4. Намачкайте чесъна и наситнете магданоза/кориандъра. Добавете в тестото и разбъркайте.
5. Намажете тиган с масло и изсипете част от сместа в него. Разстелете (малко е трудно, защото тестото е твърдо) на палачинка и печете на умерен към слаб огън за около 2 минути от страна. Щом обърнете, мажете с масло изпечената страна. Щом извадите, направете същото с другата страна. Трябва масълце, за да са сочни.
6. Сервирайте със сирена по избор.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ