Палачинки от пилешки дробчета с лук
Кюфтета от пилешки дробчета с чесън, лук, брашно и яйце.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки дробчета
- 250 мл мляко
- 2 глави лук
- 4-5 скилидки чесън
- 1 яйце
- 5-6 с.л. брашно
- щипка сода
- сол и пипер на вкус
- 5-6 с.л. олио
- За поднасяне: заквасена сметана с чесън и копър или само копър и пресни зеленчуци
Начин на приготвяне:
1. Накиснете дробчетата в млякото за 30 минути.
2. Отцедете от млякото и на няколко пъти смелете в чопър. Изсипете получената полутечна маса в купа.
3. Смелете лука и чесъна в чопъра и добавете към дробчетата.
4. Поръсете със сол и пипер, брашното и содата и разбъркайте. Чукнете яйцето и размешайте добре. Трябва да се получи средно гъсто тесто като за катми.
5. В тиган с незалепващо покритие сгорещете 2-3 с.л. олио и с малък черпак сипвайте по 2-3 кюфтета от дробчета. Печете на умерен огън за 3-4 минути от страна - трябва да се сгъстят хубаво.
6. Обърнете и допечете от другата страна.
7. Поднесете по желание със сос от 125 мл заквасена сметана с 4 скилдики чесън и наситнени листа копър или с пресни зеленчуци и копър за украса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ