Паеля по испански
Средно | Порции 4
| Видяна: 5980
Испанско ястие с морски дарове, ориз и нахут.
Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 1 средна глава лук, нарязана на кубчета
- 1 скилидка чесън, счукан
- 1 ч.ч. ориз
- 1 ч.ч. нарязана на кубчета червена чушка
- ¾ ч.ч. нарязани на кубчета тиквички
- 2½ ч.ч. пилешки бульон с ниско съдържание на сол
- ¾ ч.ч. замразен грах, размразен
- 1 консерва (400 г) домати, без сол
- 1 консерва (425 г) нахут, изплакнат и отцеден
- 450 г скариди, обелени
- ⅛ ч.л. сол
- ⅛ ч.л. пипер
- ⅛ ч.л. шафран
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете зехтин в подходящ и за фурна тиган. Прибавете чесъна и лука. Запържете като разбърквате за 3 мин. на умерен огън.
2. Прибавете ориза, червения пипер, тиквичките и ½ ч.ч. пилешкия бульон. Бъркайте още 5 мин.
3. Прибавете останалите необходими продукти, без скаридите. Разбъркайте и сложете във фурната.
4. Печете на 180°С за 20 мин. Прибавете скаридите и печете до порозовяването им или около 5 мин.
Най-важните съставки
грах, зехтин, консерва домати, лук, нахут, ориз, пилешки бульон, скариди, сол и пипер, тиквички, червени чушки, чесън, шафран
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ