Оризови спагети със свинско къри
Свиско къри с чушки върху канапе от оризови спагети.
Необходими продукти:
- 250 г нудли (оризови спагети)
- 500 г свинско месо
- 1-2 люти чушки (или 1-2 с.л. лют сос)
- сол и пипер
- 2 ч.л. къри на прах
- 5 см корен джинджифил
- 3-4 скилидки чесън
- 3 чушки (една зелена, една жълта и една червена)
- 2 с.л. олио
- 1 глава лук
- 2 с.л. соев сос
- пресен кориандър за поръсване при поднасяне (можете да замените с магданоз)
Начин на приготвяне:
1. Погрижете се за нудлите според инструкциите на опаковката. Някои типове се варят, други просто се заливат с вряла вода и киснат. Направете необходимото по предписанията.
2. Свинското месо нарежете на лентички и обтрийте със сол и пипер.
3. Лука нарежете на тънки полумесеци, чушките - на правоъгълници, а чесъна - на колелца.
4. Сгорещете олиото в тиган. Запържете лука и чесъна, добавете чушките (и лютите, ако ще слагате).
5. Добавете лентичките месо и гответе на силен огън докато се запечатат.
6. Добавете настъргания на дребно ренде джинджифил и наситнения чесън. Гответе още 2-3 минути.
7. Намалете огъня на умерен, добавете соевия сос, кърито и около 20 мл вода. Захлупете с капак и оставете да се готви 5 минути.
8. Тук имате два варианта - да вкарате нудлите в тигана, да увеличите огъня и да готвите при непрестанно разбъркване 4 минути. Вторият начин за сервиране е да сложите нудлите за канапе в индивидуални чинии и отгоре да разпределите месната запръжка. На финала поръсете с наситнен пресен кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ