Регистрация

Ориенталски дребни сладки със сакъз

Ориенталски дребни сладки със сакъз
Средно   |   Порции 20   |   Видяна: 5066

Домашни сладки с нетрадиционна плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. грис
  • 250 г масло или маргарин
  • 1 ч.ч. зехтин
  • 2 с.л. пудра захар
  • 2 бр. дамла сакъз
  • 1 пакетче бакпулвер
  • ¼ с.л. махалеб
  • 1 лимон
  • ¼ ч.ч. мляко
  • 2 яйца
  • 1 купа пържен сусам

За пълнжеа:

  • 1 ч.ч. смлени орехи
  • ½ с.л. канела
  • ½ с.л. бахар
  • ¼ с.л. джинджифил
  • 1 с.л. пудра захар

За поръсване:

  • пудра захар или течна халва

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното, гриса и маслото. Налейте при тях топлия зехтин и разбъркайте хубаво. Добавете пудрата захар, махалеба, лимона, сакъза и бакпулвера и смесете много добре. Добавете яйцата и сусама и омесете всичко. Оставете да престои 10 мин.

2. Оформете топчици от тестото с големина на яйце, издълбайте дупка и напълнете ½ с.л. от смесените продукти за пълнежа и го увийте хубаво в тесто.

3. Сложете във формички за мадленки и притиснете с ръка. Поставете готовите сладки в тавичка за печене и изпечете на 180ºС в загрята предварително фурна. Извадете ги, когато покафенеят.

4. Преди да поднесете поръсете с пудра захар или течна халва.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта