Орехов кекс с аромат на ром
Бабешки кекс с орехи и глазура от пудра захар.
Необходими продукти:
- 300 грама маргарин
- 300 грама захар
- 6 яйца
- 250 грама брашно
- 1 пакет бакпулвер
- 200 грама орехи
- 40 мл ликьор
- 100 грама пудра захар за глазиране
- 4 с.л. ром за глазиране
- 1 с.л. печени хлебни трохи или галета
Начин на приготвяне
1. Намазнете форма за печене на кейкове и я поръсете с галетата или трохи. Включете фурната да загрява на 180 градуса без вентилатор.
2. С миксер разбийте маргарина на пяна и след това постепенно добавяйте яйцата, захарта и ликьора.
3. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го добавете към сместа. Разбърквайте до хомогенизиране.
4. Орехите счукайте или смелете и прибавете към тестото. Размешайте ги хубаво.
5. Пресипете тестото в намазнената тавичка и печете за 1 час без да отваряте фурната.
6. Когато кексът е добре охладен, направете глазурата като смесите рома и пудрата захар. Намажете отгоре.
7. Изчакайте глазурата да попие и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ