Регистрация

Орехов кекс с аромат на ром

Орехов кекс с аромат на ром
Лесно   |   Порции 8   |   Видяна: 2921

Бабешки кекс с орехи и глазура от пудра захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 грама маргарин
  • 300 грама захар
  • 6 яйца
  • 250 грама брашно
  • 1 пакет бакпулвер
  • 200 грама орехи
  • 40 мл ликьор
  • 100 грама пудра захар за глазиране
  • 4 с.л. ром за глазиране
  • 1 с.л. печени хлебни трохи или галета

Начин на приготвяне

1. Намазнете форма за печене на кейкове и я поръсете с галетата или трохи. Включете фурната да загрява на 180 градуса без вентилатор.

2. С миксер разбийте маргарина на пяна и след това постепенно добавяйте яйцата, захарта и ликьора.

3. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го добавете към сместа. Разбърквайте до хомогенизиране.

4. Орехите счукайте или смелете и прибавете към тестото. Размешайте ги хубаво.

5. Пресипете тестото в намазнената тавичка и печете за 1 час без да отваряте фурната.

6. Когато кексът е добре охладен, направете глазурата като смесите рома и пудрата захар. Намажете отгоре.

7. Изчакайте глазурата да попие и поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта