Орехови сладки без брашно
Ореховки с жълтъци или безглутенови сладки с орехи и ядки.
Необходими продукти:
- 5 жълтъка
- 150 г пудра захар
- 1/2 ч.л. ванилия на прах или 2/3 ампула
- 150 г орехи
- слънчоглредови семки или други ядки (лешници, бадем - около 30 броя) за украса
Начин на приготвяне:
1. Изсипете жълтъците в купа и добавете пудра захарта и ванилията. С миксер разбивайте докато се получи гъст бледооранжев крем.
2. Смелете на брашно орехите в чопър и ги изсипете при крема. С шпатула нежно разбъркайте.
3. Прехвърлете сместа в пош с много широк накрайник или в плик и отрежете върха, така че да остане диаметър около 1,5 см.
4. Застелете тава с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 15 градуса без вентилатор.
5. Шприцовайте кръгли сладки с размера на дупката, която се получава като съберете палеца и показалеца си - около 5 см. диаметър.
6. Поръсете отгоре слънчогледови или тиквени семки или боцнете по бадем или лешник.
7. Печете в предварително загрятата фурна без да сменяте температурата от 150 градуса за 15 минути. След изваждане изчакайте да се охладят още 10 минути поне. После разчупете и се насладете на хрупкавата въздушна сърцевина.
Източник: YouTube/Choice My Food
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ