Ордьовър Кала с пилешко и кашкавал
Зимна тежка салата по руска рецепта с пилешко месо, варени яйца, ананас, гъби, майонеза и кашкавал.
Необходими продукти:
- 300 грама варено пилешко месо
- 300 грама гъби
- 1 глава лук
- 200 грама ананас от консерва
- 200 грама кашкавал
- 4 твърдо сварени яйца
- 100 мл растителна мазнина
- 180 грама майонеза
- сол и пипер на вкус
За украса:
- 1 варен морков
- пресен копър
- квадратни кашкавалчета за сандвичи
Начин на приготвяне:
1. В дълбока купа нарежете на дъното пилешкото месо на малки хапки.
2. Наситнете лука, а гъбите нарежете на тънки полумесеци. Запържете в сгорещената мазнина първо лука до покафеняване, а след това добавете и гъбите и гответе докато се отпуснат. Осолете на вкус и изсипете запръжката върху пилешкото.
3. Отцедете ананаса от соса, нарежете го на кубчета и разпределете на следващия пласт. Отгоре сложете половината майонеза.
4. Рендосайте кашкавала върху салатата и го покрийте с останалата майонеза.
5. Най-отгоре рендосайте белтъците на яйцата, а след това натрошете с пръсти и жълтъците.
6. Кашкавалчетата за сандвичи завийте на рулца и забучете върху салатата така, че да оформят цвета на калата.
7. Моркова нарежете на дълги ленти и от тях направете тичинките, които да забучите в кашкавалчетата.
8. Фона на зелената градина направете от листенца и стръкчета пресен копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ