Регистрация

Ордьовър Кала с пилешко и кашкавал

Ордьовър Кала с пилешко и кашкавал
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 3318

Зимна тежка салата по руска рецепта с пилешко месо, варени яйца, ананас, гъби, майонеза и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 грама варено пилешко месо
  • 300 грама гъби
  • 1 глава лук
  • 200 грама ананас от консерва
  • 200 грама кашкавал
  • 4 твърдо сварени яйца
  • 100 мл растителна мазнина
  • 180 грама майонеза
  • сол и пипер на вкус

За украса:

  • 1 варен морков
  • пресен копър
  • квадратни кашкавалчета за сандвичи

Начин на приготвяне:

1. В дълбока купа нарежете на дъното пилешкото месо на малки хапки.

2. Наситнете лука, а гъбите нарежете на тънки полумесеци. Запържете в сгорещената мазнина първо лука до покафеняване, а след това добавете и гъбите и гответе докато се отпуснат. Осолете на вкус и изсипете запръжката върху пилешкото.

3. Отцедете ананаса от соса, нарежете го на кубчета и разпределете на следващия пласт. Отгоре сложете половината майонеза.

4. Рендосайте кашкавала върху салатата и го покрийте с останалата майонеза.

5. Най-отгоре рендосайте белтъците на яйцата, а след това натрошете с пръсти и жълтъците.

6. Кашкавалчетата за сандвичи завийте на рулца и забучете върху салатата така, че да оформят цвета на калата.

7. Моркова нарежете на дълги ленти и от тях направете тичинките, които да забучите в кашкавалчетата.

8. Фона на зелената градина направете от листенца и стръкчета пресен копър.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта