Обикновен шоколадов кейк
Кекс за гости както баба го прави.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 250 г захар
- 250 г шоколад
- 250 г масло
- 250 г брашно
Начин на приготвяне:
1. Сложете захарта и 4-те яйца в купа и разбийте на пяна.
2. Разтопете шоколада и маслото на водна баня.
3. Налейте разтопените шоколад и масло в купата с яйцата и захарта. Добавете брашното и разбъркайте до хомогенност.
4. Намаслете и поръсете с брашно дъното и стените на тавичка за печене и изсипете течното тесто в нея.
5. Сложете във фурната на 200°C за 20 - 25 мин.
6. Кейкът е течен отвътре, затова не го нарязвайте веднага след изваждане от фурната, а го сложете в хладилника.
7. Когато се охлади и стегне, нарежете и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ