Нудли с телешко задушено и зеленчуци
Телешка яхния с патладжани, моркови, целина, ряпа, чушки и азиатски подправки.
В тази рецепта не е необходимо да готвите нудли. Можете да сервирате телешкото със зеленчуците във вид на яхния.
Необходими продукти:
- 200 г дайкон
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 3-4 стръкчета целина
- 1/2-1 люта чушка
- 2 сладки чушки
- 1 патладжан
- 5-6 скилидки чесън
- 5 домата
- 600 г телешко месо
- 3 с.л. олио
- кимион и кориандър на зърна
- 1 с.л. сол
- 1 ч.л. джинджифил на прах
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. куркума
- малко анасон, ако имате
- 2 дафинови листа
- 1,2 л вода
- 200 г нудли + вода + сол + зехтин
Начин на приготвяне:
1. Телешкото нарежете на хапки и махнете упоритите жили, ако има.
2. Патладжаните нарежете на правоъгълници с приблизителни размери от 2х6 см. На подобни трески нарежете и дайкона. Чушките нарежете на полумесеци, лютото чушле наситнете, доматите нарежете на едри парчета, моркова на тънки лентички, целината на кръгчета, а лука - на кубчета.
3. Сгорещете олиото в уок с капак. Запържете за 30 секунди кимиона и кориандъра, добавете чесъна и гответе още половин минута. Следва да запържите вътре и лука за минута, да добавите телешките хапки и да готвите 3-4 минути до запечатване.
4. Прибавете морковите и гответе минута, после и доматите и пак минута готвене. Следват целината с дайкона и още минута при периодично бъркане.
5. Овкусете със солта, джинджифила, черния и червения пипер, куркумата, анасона. Разбъркайте и добавете сладките и лютите чушки и патладжана. Разбъркайте отново.
6. Добавете дафиновите листа, налейте водата, посолете още при необходимост, изчакайте да закъкри, захлупете с капака и оставете да се готви 1:30 часа.
7. Нудлите сварете в подсолена вода със зехтин според инструкциите на опаковката. След това ги разпределете на дъното на дълбоки чинии.
8. Отгоре разпределете телешкото със зеленчуци, като сипете и от соса. По желание сервирайте с поръска от пресни листа магданоз или кориандър.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ