Нискокалорична супа от печени чушки
Диетична лятна супа от чушки с лук, чесън и сметана.
Необходими продукти:
- 10 червени чушки
- 2 глави лук
- 2-4 скилидки чесън
- зехтин
- 500 мл вода
- сол и пипер на вкус
- босилек и сметана за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Чушките изпечете, увийте в найлонов плик, за да се обелят лесно и след 20-тина минути махнете ципата и почистете дръжките и семките.
2. Лука и чесъна наситнете. Запържете в 2-3 с.л. зехтин и налейте водата. Добавете нарязаните на парчета чушки и оставете да покъкри 10 минути.
3. Добавете няколко листа босилек и пюрирайте. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте. Оставете да кипне отново.
4. При поднасяне покапете със сметана и украсете с листенца пресен босилек. Можете да сервирате с хляб, крутони или чипс.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ