Народен миш-маш със сирене, домати и чушки
Бъркани яйца с чушки, домати, сирене и лук.
Познатото народно ястие под името пърженко е светъл представител на бълагрската безмесна кухня, обичан от мнозина. Ясно е, че миш-маш не е най-представителната храна за пред чужденците, ала пък е толкова вкусно, лесно за направа и засищащо ястие, че няма причина човек да не се отпусне и да не си сготви едни бъркани яйца със зеленчуци, щом му се прихапва домашно направена родна храна. Елементарен миш-маш готвят и в канала Dazzle Spoon.
Лук и чушки се режат на кубчета. По желание се добавя и люто чушле. Следва в олио да се запържи първо лукът, след това и чушките. Похлупва се с капак и се оставя да се задуши. През това време се наситняват скилидки чесън и домат. После и те влизат в тигана. Отгоре се натрошава бяло сирене, готви се няколко минути и се залива с яйца. Бърка се докато течността изври. Ако искате по-рохко ястие, свалете от котлона по-рано.
Можете да сервирате в хляб за топкане и "погасяване" на лютото чушле, както и с поръска от наситнен пресен лук или листа магданоз за разкош.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ