Мус с шоколад и ликьор
Шоколадов крем с Бейлис.
Пак сме в кухнята с Беатрис, която този път забравя да брои калориите в името на направата на вкусен шоколадов крем с ликьор, ванилия и сметана. Това е мус, който ще ви задържи в кухнята само 15-тина минути, защото е лесен и бърз за приготвяне, пък и в него влизат само 6 съставки.
Първо се нарязва шоколада - това е и най-трудоемката дейност. Следва да се загрее в една купа сметана, а в друга да се разбият яйца с ликьор и ванилия. В топлата сметана се разтваря шоколада, а след това яйчената смес се прибавя към шоколадовата. В тавичка с 2 пръста вода на дъното се подреждат купички за брюле или крем-карамел, в които сме разпределили муса. След това се запича до готовност (около 20 минути) и по желание се сервира с плодче или бисквитка за декорация. Готово! Това може да е първият сладкиш, който да опитате да направите сами вкъщи - почти няма къде да се сгреши.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ