Регистрация

Мус с шоколад и ликьор



Мус с шоколад и ликьор
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1205

Шоколадов крем с Бейлис.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пак сме в кухнята с Беатрис, която този път забравя да брои калориите в името на направата на вкусен шоколадов крем с ликьор, ванилия и сметана. Това е мус, който ще ви задържи в кухнята само 15-тина минути, защото е лесен и бърз за приготвяне, пък и в него влизат само 6 съставки.

Първо се нарязва шоколада - това е и най-трудоемката дейност. Следва да се загрее в една купа сметана, а в друга да се разбият яйца с ликьор и ванилия. В топлата сметана се разтваря шоколада, а след това яйчената смес се прибавя към шоколадовата. В тавичка с 2 пръста вода на дъното се подреждат купички за брюле или крем-карамел, в които сме разпределили муса. След това се запича до готовност (около 20 минути) и по желание се сервира с плодче или бисквитка за декорация. Готово! Това може да е първият сладкиш, който да опитате да направите сами вкъщи - почти няма къде да се сгреши.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта