Млечна супа от карфиол
Супа с карфиол, пресен лук и гъби.
Необходими продукти:
- 1 малка глава карфиол
- 3 стръка пресен чесън
- 2 стръка пресен лук
- 2 средни гъби печурки
- 1 супена лъжица брашно
- 300 мл прясно мляко
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 3-4 лъжици олио (масло)
- 1 супена лъжица орехови ядки
- крутони за сервиране
Начин на приготвяне:
Измиваме зеленчуците, подсушаваме ги и ги режем на дребни кубчета.
В загрятото олио (масло) слагаме да се запържат за малко пресните чесън и лук. Добавяме карфиола и продължаваме да задушаваме до златисто. След около 2-3 минути прибавяме и гъбите. Разбъркваме и пържим още малко.
Добавяме брашното с непрекъснато бъркане и след като то си смени леко цвета, изливаме в запръжката 1,5 литра топла вода. Овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме да ври 15-20 минути. След това добавяме прясното мляко, намаляваме котлона и оставяме супата да къкри още 10-тина минути.
Сервираме с крутони и ситно накълцани орехови ядки.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ