Млечна крем супа с дроб
Супа с дробчета, мляко и масло.
Необходими продукти:
- 200 г черен дроб или пилешки дробчета
- 600 мл пилешки или телешки бульон
- 1 морков
- 1 голяма глава лук
- 2 с.л. брашно
- 80 г масло
- 2 с.л. олио или друг вид растителна мазнина за готвене
- 250 мл мляко
- сол и пипер на вкус
- пресен магданоз за поднасяне
- 2 жълтъка за застройка
Начин на приготвяне:
1. Дроба или дробчетата нарежете на парченца, моркова рендосайте на едро ренде, а лука наситнете.
2. В тенджера сгорещете растителната мазнина и запържете в нея лука до продзрачност. Добавете морковените стърготини, гответе 2-3 минути и след това добавете 30 г от маслото и дробчетата. Пържете докато дробът се запечата.
3. Налейте бульона и оставете да къкри 8 минути. След това пюрирайте супата.
4. Налейте 200 мл от млякото и оставете да кипне на слаб огън.
5. В купа смесете брашното, жълтъците и останалите 50 мл мляко. На тънка струйка през цедка налейте в супата. Подправете със сол и пипер на вкус. Оставете да заври и да покъкри 3-4 минути.
6. Махнете от огъня и пуснете бучката студено масло в супата. Разбърквайте докато се разтопи.
7. Поднесете с пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ