Регистрация

Млечна баница с бутер тесто и канела

Млечна баница с бутер тесто и канела
Лесно   |   Порции 8-16   |   Видяна: 1649

Сладка бутер баница или десертна баница с извара, ванилия и канелена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 пакета бутер тесто (трябват ви три листа бутер тесто - предполага се, че в повечето пакети има по един лист)
  • 550 г извара
  • 150 г захар
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 200 мл заквасена сметана
  • ванилов аромат (есенция, захар, ампула или друг вариант, с който разполагате)
  • 2 яйца
  • 3 с.л. кафява захар
  • 1 ч.л. канела на прах
  • 80 г масло

Начин на приготвяне:

1. Сложете изварата в купа, добавете бялата захар, ванлията, яйцата, нишестето и сметаната. С миксер разбийте на гладък крем.

2. Застелете тава с размерите на опаковка бутер тесто с хартия за печене и на дъното сложете един лист бутер тесто. Разтеглете го с ръце, за да покрие плътн дъното и да захване леко стените.

3. Изсипете отгоре сместа с извара и заравнете.

4. След това сложете двата листа един по един върху изварата без да натискате.

5. Смесете кафявата захар с канелата и поръсете сладкиша отгоре. Покапете с разтопеното масло за финал.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути. Охладете след изваждане.

7. Нарежете на парчета охладения сладкиш. Можете да поднесете със заквасена сметана, разбъркана с мед или пудра захар.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта