Мини хапки с пушена сьомга
Мъфиноподобен ордьовър с риба.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 4 с.л. обезмаслена сметана
- 2 ч.л. фино настъргана лимонова кора
- морска сол и бял пипер
- 100 г крема сирене, размекнато
- 5 ч.л. каперси (измити, отцедени и фино нарязани)
- 2 с.л. лимонов сок
- 10 резена пушена сьомга
- 1/2 малка до средна глава червен лук, фино нарязан
- див лук за украса
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 150°С.
2. Сложете яйцата, сметаната и лимоновата кора в купа и ги разбийте до хомогенност. Овкусете със сол и пипер.
3. Леко намаслете или постелете с хартиени чашки за мъфини (с капацитет до 2 с.л.) и налейте яйчената смес. Печете за 6-8 мин. или докато се стегнат. Не трябва да покафеняват отгоре.
4. Охладете в съда за 5 мин. и ги извадете.
5. Смесете крема сиренето, лимоновия сок и каперсите. Нарежете сьомгата на ленти и ги увийте на спирала около пръста си.
6. Намажете хапките със сместа с крема сиренето, поръсете с лук, след това сложете увитата спирала от пушена сьомга. Украсете с фино нарязан див лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ