Мини пилешки кюфтета на шиш
Кюфтета от пилешка кайма с пресен лук и джинджифил.
Необходими продукти:
- 500 г смляно пилешко месо
- 3 стръка пресен лук
- 2/3 ч.л. рендосан пресен джинджифил
- 1 с.л. растителна мазнина (сусамово олио)
- 2,5 с.л. соев сос
- 2-3 с.л. растителна мазнина за готвене
- 3 с.л. терияки сос (или смесени 2 с.л. мед с 1 с.л. соев сос и 1 ч.л. оцет)
- бяло сусамено семе
Начин на приготвяне:
1. Изсипете каймата в купа, добавете наситнения пресен лук, джинджифила, соевия сос и растителната мазнина. Замесете.
2. Вземете клечки или шишове, които предварително можете да накиснете във вода, за да не загарят. С мокри ръце оформяйте мини кюфтенца от сместа и нанизвайте на шишчетата. Нека не са прекалено дълги, за да могат да се поберат в тиган.
3. Сгорещете малко мазнина на дъното на тиган. Печете шишчетата от всички страни за по 1:30-2 минути. Когато обърнете, намазвайте с терияки соса. Използвайте четка за храна.
4. Готовите шишчета поднесете с поръска от бял сусам и наситнен пресен лук по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ