Миникалцоне със сьомга
Пирожки със сьомга в доматен сос.
Необходими продукти:
За тестото:
- 20 г мая
- 1/2 ч. ч. мляко
- щипка захар
- 250 г пшенично брашно
- 2 с.л. зехтин
- щипка сол
- 1 яйце
За пълнежа:
- 200 г сьомга, обезкостена и нарязана
- 1/2 глава червен лук, нарязан на кубчета
- 1/2 зелена сладка чушка, нарязана на кубчета
- 2 домати, нарязани на кубчета
- 1 ч. л. бял пипер
- 1 ч. л. риган
- 1 ч. л. подправки по желание
- 1 ч. л. олио
Начин на приготвяне:
1. Смесете млякото, маята и захар, за да направите тесто. Сложете на топло и изчакайте да удвои обема си.
2. Пресейте брашното, смесете със зехтина, добавете тестото и рзбъркайте хубаво. Омесете гладко тесто и сложете на топло за 45 мин., докато втаса.
3. Загрейте олио, добавете лука и чушката, пържете 5 мин., добавете доматите и сьомгата и пържете 10 мин.
4. Поръсете с бял пипер, риган и подправки.
5. Разточете тестото, нарежете на квадрати и поставете по лъжица от плънката в средата на всеки квадрат и сгънете на половинки, за да образувате калцоне. Затворете краищата и повторете с останалото тесто и плънка.
6. Разбийте едно яйце и намажете всяко калцоне.
7. Печете в предварително загрята фурна на 180ºC, около 15 мин., до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ