Мигелитос - сладки бутер банички с млечен крем
Десерт от бутер тесто и млечен крем с ванилия и канела.
Бон Апети
Излъчен на 10.03.2017
Правим си вкусни испански еклери от бутер тесто, които се приготвят завидно лесно. Първо трябва да разточим бутер тестото на кора, от която с помощта на квадратна формичка или друга фигурка по избор да си изрежем десертчетата. Следва да ги подредим в тава за печене така, че да не се допрат едно в друго при раздуване и да ги оставим на 190 градуса във фурната да се сготвят за около 12-15 минути.
През това време правим и вкусния лесен домашен крем с мляко и яйца. Загряваме млякото със захарта до кипване. Разбиваме жълтъците с царевично нишесте, темперираме с част от врялата смес и изсипваме при нея. Готвим до сгъстяване при непрестанно бъркане. Ароматизираме с ванилова захар или есенция и добавяме пръчица канела, която също да освободи апетитния си мирис. След отстраняване от огъня добавяме и лимонови корички, махаме канелата и кремът е готов.
Охладените бутерки разрязваме по дължина през средата. Мажем долната част с вкусния млечен крем и захлупваме с горната. По желание можете да украсите баничките с пудра захар, плодове, листенца мента. Можете да ги поднесете с топка сладолед. Тези десертчета изключително напомнят на любимия сладкиш Наполеон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ