Мексиканска супа с пилешко и авокадо
Люта супа с авокадо и пилешки гърди.
Необходими продукти:
- 1 комплект пилешки гърди
- 2-3 с.л. растителна мазнина за готвене (олио)
- 1 малка консерва червен боб
- 2 плода авокадо
- 1,2 л. пилешки бульон
- 3 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
- чили чушка или друг вид люто чушле по избор
- магданоз или кориандър
Начин на приготвяне:
1. В тенджера сгорещете олиото. Нарежете пилешките гърди на лентички и запечатайте в цвърчащата мазнина. След като се ожарят от всички страни и попият мазнината, залейте филенцата с пилешкия бульон. Добавете сол и пипер и нарязаното люто чушле с все семките. Оставете да ври на умерен огън 15 минути.
2. Авокадото разполовете, отстранете костилките и обелете. Нарежете на кубчета. Добавете към супата заедно с намачкания на паста чесън. Варете до омекване на авокадото.
3. Поднесете с наситнен пресен магданоз или кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ