Маслен кекс с коричка от ябълки
Ябълков кекс с масло, канела и ванилия.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 100 г захар
- ванилия
- 150 г брашно
- 10 г бакпулвер
- 100 г масло
- 2 ябълки
- 1/2 ч.л. канела + 4 с.л. захар
- сокът на 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
1. Чукнете яйцата в купа и разбийте с миксер.
2. Добавете захарта и ванилия - на ампула, екстракт, есенция или прах. Разбийте отново докато захарта се разтвори.
3. Пресейте брашното с бакпулвера в купата и залейте с разтопеното масло. Разбийте на хомогенно течно кексово тесто.
4. Ябълките почистете и нарежете на кубчета. Покапете с лимоновия сок и ги прехвърлете в застлана с хартия за печене кръгла тава с диаметър около 18-20 см и високи бордове.
5. Поръсете ябълките с канелата и 4 с.л. захар.
6. Изсипете отгоре тестото и при необходимост заравнете.
7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути. След изваждане охладете, обърнете, и отлепете хартията. Нарежете на триъгълни парчета и поднесете.
8. Можете да сервирате с бита сметана или разбъркана заквасена сметана с пудра захар. Кексът е идеален и за компания към чаша кафе или чай.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ