Регистрация

Мариновани филета от соленоводна платика

Мариновани филета от соленоводна платика
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3419

Суши по гръцки със сурова риба, магданоз и лют сос с чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 филета от морска платика
  • прясно изстискан сок от 2 лимона
  • 1 скилидка чесън – намачкана
  • половин връзка магданоз, нарязан на ситно
  • 60 мл зехтин
  • сол
  • чили сос или люспи от чили пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете филетата на дълги тънки ивици и ги сложете в стъклена купа.

2. Смесете лимоновия сок, чилито и чесъна и полейте с тях филетата.

3. Покрийте с домакинско фолио платиката и я приберете в хладилник за минимум час – по-добре да престои няколко часа, докато се овкуси хубаво.

4. Преместете филетата в официално блюдо, осолете ги, поръсете ги с магданоза и залейте със зехтина.

5. Ястието се консумира сурово като ордьовър или мезе.

 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта