Мариновани люти телешки хапки със зеленчуци
Пикантно мезе за червено вино с телешко и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 500 г телешко филе
- 2 глави лук
- 1 тиквичка
- 2 чушки
- 2 стръка зелен лук
- авокадо (по избор)
- сол и черен пипер
- 1 ч.ч. вода
За маринатата:
- 1 ч.л. лют червен пипер
- ½ ч.л. черен пипер
- соев сос
- сос барбекю (или друг сос по желание)
- 30 мл червено вино
Начин на приготвяне:
1. Смесете продуктите за маринатата, начукайте телешкото, нарежете го на ленти, овъргаляйте в маринатата, изсипете всичко в найлонов плик и дръжте в хладилника за една нощ.
2. Нарежете зеленчуците на големи парчета (не ги ситнете, защото ако са по-малки ще загорят докато се пече телешкото).
3. Сложете в тава с капак, сипете 1 ч.ч. вода и задушавайте 30 мин на слаб огън.
4. Пресипете в тава и запечете на сина фурна за 15 мин.
5. Сервеирайте с чаша червено вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ