Мариновани кралски скариди на шиш
Шишчета от скариди с подправки.
Необходими продукти:
- 50 мл зехтин
- 1 ч.л. босилек на прах
- 1/2 ч.л. сух копър
- 1/2 ч.л. сух магданоз
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. кимион
- 2 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- сокът на 1/2 лимон
- 15 кралски скариди (или други скариди по избор; почистени)
Начин на приготвяне:
1. Изсипете зехтина в купичка и добавете изброените подправки. Залейте с лимоновия сок и разбъркайте много добре.
2. Почистените и добре измити скариди подсушете леко с домакинска хартия и сложете при зехтиновата смес.
3. Оставете да се мариноват за 25 минути най-малко, като можете да разбърквате периодично.
4. Накиснете дървени шишове във вода.
5. Нанижете по 3-5 скариди на шиш, като гледате да са обърнати в една и съща посока.
6. Намазнете грил тиган с малко зехтин и подредете шишчетата в него. Печете от двете страни за по минута, а след това ще забележите, че скаридите са се разгърнали откъм жилата под влияние на топлината. Обърнете шишчетата, за да се изпекат и гръбчетата им за още минута.
7. Сервирайте като покапете със студено пресован зехтин.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ