Регистрация

Малко по-различни кексчета

Малко по-различни кексчета
Трудно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3940

Чудесни мъфини с бисквити, шоколадов пълнеж и глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тарталетите:

  •     1 ч. ч.  натрошени бисквити
  •     1/4 ч. ч.  масло, разтопено
  •     1/2 ч. ч.  масло, на стайна температура
  •     1/2 ч. ч.  светло-кафява захар
  •     2 големи яйца, на стайна температура
  •     1 1/3 ч. ч. обикновено бяло брашно
  •     1/3 ч. ч. натрошени бисквити
  •     1 ч. л. бакпулвер
  •     1/8 ч. л. сол
  •     2/3 ч. ч. мляко
  •     1 ч. л. ванилия

За пълнежа от шоколадов фъч:

  •     150 г полу-сладък шоколад, нарязан на парчета
  •     1/2 с. л. масло, на стайна температура
  •     1 ч. л. екстракт от ванилия
  •     3 ч. л. мляко

За бонбонената глазура:

  •     1/3 ч. ч.  студена вода
  •     2 с. л. обикновен желатин
  •     1 1/2 ч. ч. захар
  •     2/3 ч. ч. лек царевичен сироп
  •     1/8 ч. л. сол
  •     1/3 ч. ч. вода
  •     1 ч. л. екстракт от ванилия
  •     зеленчуков спрей за готвене

Начин на приготвяне:

На тарталетите:

1. Смесете 1 чаша натрошени бисквити с ¼ чаша разтопено масло. Сложете пълна супена лъжица във всяка чашка за кексче, като натиснете хубаво, за да покриете дъното. Заделете настрана.

2. Разбийте на висока скорост за около 30 секунди ½ чаша масло, докато омекне. Добавете кафявата захар. Разбийте на средно бърза степен докато сместа стане лека и пухкава, около 3 минути.

3. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате около 30 секунди всяко. Заделете настрана.

4. Разбъркайте брашното, натрошените бисквити, бакпулвера и солта в купа.

5. Отмерете необходимото количество мляко и ванилия, смесени в отделна купа.

6. Добавете сместа от брашно и мляко към тази с маслото и захарта. Разбийте.

7. Напълнете формичките с течното тесто (трябва да са 2/3/ – ¾ пълни).

8. Поставете формичките за мъфини на средния ред на предварително загрята до 180ºС фурна. Печете около 20-22 минути, като завъртате тавичката, за да се изпекат равномерно. Когато вкарате клечка за зъби в центъра на формата и я извадите чиста, тогава тарталетите са готови.

9. Извадете тарталетите и ги оставете да се охладят за 20-30 минути.

10. След това използвайте нож за да направите дупки в тях. Напълнете ги с шоколадов фъч.

11. След като се охладят, с помощта на нож изрежете дупка в средата на кексчетата. (можете да сложите изрязаното вътре, за да не се просмуче вътре глазурата.)

12. Покриите всяко напълнено кексче с бонбонената глазура с помощта на намаслена шпатула. [ако използвате домашна маршмалоу глазура не забравяйте да глазирате точно след като я разбиете за да глазирате лесно.]

13. Украсете с шоколадови пръски и натрошени бисквити.

На пълнежа от шоколадов фъч:

1. В тенджера с двойно дъно смесете всички съставки докато се хомогенизират.

2. Оставете да изстине и напълнете всяко кексче с пълна лъжица фъч. 

На бонбонената глазура:

 1. Налейте 1/3 чаша студена вода в съда на кухненски миксер. Поръсете с желатин; Оставете сместа да омекне за около 5 минути.

2. Сложете захарта, царевичния сироп, солта и 1/3 чаша вода в средна тенджера. Покрийте; оставете да заври. Махнете капака; гответе, като от време на време въртите съда, докато сиропът достигне 115ºС (докато се карамелизира) на термометър за сладкиши, около 5 мин.

3. На бавна скорост разбийте желатиновия разтвор и бавно добавете сиропа в постоянна струя (за да не се разплиска).

4. Постепенно увеличете скоростта на разбиване; разбивайте докато сместа стане плътна, бяла и почти утрои обема си, около 12 минути.

5. Добавете ванилия и разбивайте около 30 секунди докато се хомогенизира.

6. Глазирайте кексчетата веднага след разбиване на сместа с намаслена шпатула.

 

Източник:www.opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта