Луксозна сьомга с аспержи и сос
Поширана сьомга с маслени аспержи и сос Холандез с масло и жълтъци.
Бон Апети
Излъчен на 09.02.2017
Готвим риба по особено полезен начин, като пошираме месото й. За целта първо правим ароматен бульон с рагу от сьомга, праз лук, целина, резене и лимони, който ври и се отпенва, докато заухае на всичките си съставки. Следва да го прецедим и да го кипнем. Щом спре да ври течността, в нея пускаме филетата сьомга, които се готвят под капак на изключен котлон. Целта на поширането е, да не се допуска завиране на течността. Само за 10 минути сьомгата е готова. Но за да е красива, апетитна, изискана и романтична, към нея правим гарнитура и сос. За гарнитурата запържваме аспержи в масло. Сосът е традиционен Холандез, който се приготвя от разбити жълтъци с масло, лимонов сок и сол. Това е всичко. Остава да положите пошираната риба в чиния, да я украсите с аспержите и да полеете масления френски сос с холандско име. А защо се казва Холандез, както и точните пропорции на продуктите - разберете във видеото:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ