Лодки от картофи с пилешко, лук и кашкавал
Пълнени картофи с месо, зеленчуци и кашкавал.
Необходими продукти:
- 4 големи картофа
- 6 ч.л. олио
- 1 глава лук
- 1/2 червена сладка чушка
- 2-3 скилидки чесън
- 250 г пилешко филе
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- щипка индийско орехче по желание
- листата на няколко стръка магданоз
- 50-60 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Картофите измийте добре и надупчете всеки на 7-8 места с вилица. Покапете с по 1 ч.л. зехтин за готвене, увийте във фолио и печете на 180 градуса във фурната за 1 час.
2. През това време нарежете на ситни парченца пилешкото месо, на малки кубчета чушката, наситнете лука, чесъна и листата магданоз. Рендосайте кашкавала.
3. Запържете лука за две минути в сгорещеното олио, добавете чесъна и чушката, намалете котлона и гответе още 3 минути. Следва да прибавите пилешкото, да овкусите със сол, пипер и индийско орехче и да готвите до побеляване на мръвките.
4. Готовите картофи разрежете на две лодки през средата. Оставете с ципата - по-красиво и по-вкусно е. С чаена лъжичка изгребете част от сърцевината на картофите и наситнете в тигана със запръжаката. Подгрейте и добавете магданоза.
5. Разпределете плънката в картофените лодки, които предварително сте поставили в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре разпределете рендосания кашкавал.
6. Печете 18-20 минути на 200 градуса. Щом кашкавалът се превърне в апетитна коричка, значи е готово за вадене.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ