Регистрация

Лобио - постен боб с оцет по грузински

Лобио - постен боб с оцет по грузински
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3401

Студена бобена кисела яхния с много подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 грама боб
  • 1/2 ч.ч. винен оцет
  • 150 мл растителна мазнина
  • 3 глави лук
  • подправки на вкус - магданоз, копър, джоджен, босилек, чубрица, мащерка
  • 80 грама корен от целина
  • 30 грама чесън (около 6-8 скилидки)
  • 10 грама шафран по желание

Начин на приготвяне:

1. Накиснете фасула във вода за 12 часа.

2. Кипнете боба, сменете първата вода, след това го оставете да се вари до готовност, като накрая отцедите водата и оставите в тенджерата съвсем малко течност.

3. Наситнете лука и го запържете в растителната мазнина. След това изсипете при боба и разбъркайте хубаво. Гответе 10-тина минути докато се смесят вкусовете.

4. Изсипете оцета, целината и добавете подправките и скълцания чесън. Разбъркайте добре. Гответе на слаб огън още 5 минути, след това оставете ястието да се охлади и приберете в хладилник за една нощ.

5. Поднесете с клончета подправки и наситнени пресни билки.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта