Лимоново пиле с топено сирене
Печени пилешки гърди с топено сирене.
Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди
- 1 яйце
- 2 супени лъжици брашно
- 3 супени лъжици галета
- 2-3 топени сирена на слайсове (за сандвичи)
- настъргана кора от един лимон
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица риган
- олио за пържене
- микс от семена за наръсване (мак, сусам, лен и др.)
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на половини и го овкусяваме със сол и черен пипер.
В купа смесваме лимоновата кора, галетата и ригана. Разбиваме яйцето с малко вода (около 2 с.л.) в чиния.
Овалваме месото първо в брашното, след това в яйцето и накрая в сместа с галетата. В дълбок тиган загряваме олиото и запържваме месото от двете страни до златисто. После нареждаме панираното месо в тавичка, покрита с хартия за печене, и върху всяко парче нежно поставяме слайс топено сирене. Печем за кратко в загрята на 200 градуса фурна, само докато се разтопи топеното сирене. По желание наръсваме с микс от семена и гарнираме с лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ