Лимоново пиле Миланезе
Панирани пържени пилешки гърди с хрупкава коричка.
Необходими продукти:
- 2 бр пилешки гърди, начукани на тънко
- галета
- 100 г пармезан
- магданоз, нарязан
- 1 яйце, разбито
- брашно
- лимон на резенчета
- сол и пипер на вкус
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Овкусете пилето със сол и пипер и заделете настрана.
2. Смесете пармезана, солта и пипера, магданоза и галетата.
3. Сложете в чиния брашното и заделете. Направете същото и с яйцата и със сместа с галетата.
4. Оваляйте пилето в брашно и изтръскайте излишното.
5. Потопете пилето в яйце.
6. Покрийте пилето с галета и притиснете хубаво.
7. Изпържете пилето от едната страна около 30 сек., обърнете и пържете още 20 сек. Ако е достатъчно тънко, времето за готвене намалява доста.
8. Щом пилето е готово, поставете върху кухненска хартия в чиния, за да попие излишната мазнина.
9. Поднесете на стайна температура с изстискан лимон и допълнителни лимонови резени.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ