Лимонови сладкиши с глазура
Лимонов кейк с лимонов крем и сирене.
Необходими продукти:
- 3/4 ч.ч. брашно за сладкиши
- 1/2 ч.ч. пудра захар
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/8 ч.л. сол
- 2 1/2 ч.л. лимонова кора
- 60 г масло, размекнато
- 2 яйца, на стайна температура
- 1 с.л. + 1 ч.л. лимонов сок
За лимоновия сироп:
- 2 с.л. вода
- 1 с.л. пудра захар
- 1/2 с.л. лимонов сок
За лимоновия крем:
- 60 г крема сирене
- 4 с.л. пудра захар
- 2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 170ºC. Подредете в голяма тавичка 6 формички за сладкиши, като напълните останалата част с вода, за да не изгорят и заделете.
2. Разбъркайте брашното, солта и бакпулвера в голяма купа. Прибавете кората на лимона и заделете. С миксер разбийте маслото и пудрата захар на лека и пухкава смес. Прибавете яйцата, едно по едно, като разбивате след всяко. Сложете лимоновия сок преди да прибавите и сместа с брашното.
3. Разпределете сместа из 6-те формички и печете 20-25 мин. до златисто-кафяво.
4. За да направите лимоновия сироп, смесете лимоновия сок, захарта и водата в малка тенджерка. Оставете сместа да заври и разбъркайте докато захарта се разтвори. Опитайте и прибавете още лимонов сок или захар, ако желаете. Оставете да се охлади преди да поръсите върху кексчетата.
5. За да направите лимоновата глазура, разбийте крема сиренето, захарта и лимоновия сок до гладка и кремообразна смес. Опитайте и прибавете още лимонов сок или захар, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ