Ливанска салата с хляб и зеленчуци
Салата с накъсани питки и лимонов дресинг.
Необходими продукти:
- обезмаслен готварски спрей или олио
- 2 цели кръгли питки
- ½ маруля, накъсана
- 1 голяма краставица, нарязана на кубчета
- 15 чери домата, разполовени
- 4 с.л. пресен магданоз, нарязан
- 2 с.л. прясна мента, нарязана
За дресинга:
- ¼ ч.ч. зехтин
- ¼ ч.ч. прясно изстискан лимонов сок
- 1 скилидка чесън, нарязан на кубчета
- сол и пипер, на вкус (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете фурната до 180°С. Нарежете хляба на половинки и разделете слоевете. Напръскайте ги леко с готварски спрей и изпечете за около 7 – 8 мин. или до златисто-кафяво. Извадете от фурната и нарежете на хапки. Заделете.
2. В малка купа, разбийте необходимите за дресинга продукти и заделете.
3. В средна купа смесете марулята, краставицата, доматите, магданоза и ментата. Разбъркайте леко и поръсете с дресинга. Отново разбъркайте, за да се покрие всичко с дресинг. Прибавете хляба, разбъркайте и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ