Регистрация

Летен оризов кейк

Летен оризов кейк
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3068

Запеканка с ориз, моркови и царевица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. бял ориз
  • 2 моркови, фино настъргани
  • 3 с.л. сладка царевица от консерва
  • 2 яйца
  • сол
  • черен пипер
  • 1 с.л. пресен магданоз
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. обикновено брашно
  • 1 ч.л. чесън на прах

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза до омекване. Отцедете водата и оставете да изсъхне за около 30 мин.

2. Загрейте предварително фурната на 190°С. Сложете ориза в голяма купа, прибавете всички останали необходими продукти без зехтина и брашното. Разбъркайте хубаво. Намажете тавичката за печене с олиото, поръсете с брашното и прехвърлете сместа с ориза в нея. Намажете равномерно сместа отгоре със зехтин. Печете около 30 мин.

3. Може да се яде студен като предястие или топъл като основно ястие.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта