Регистрация

Лесна качамачена питка

Лесна качамачена питка
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1215

Лесен български качамак с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 кг царевичен грис или царевично брашно
  • 1,5 л вода
  • 1 ч.л. сол
  • черен и червен пипер на вкус
  • чубрица, мащерка или сминдух по желание
  • малка бучка масло по желание

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата в тенджера и след като започне да ври, намалете температурата така, че да е близка до точката на кипене, но да не бълбука.

2. Постепенно, при непрестанно бъркане с дървена шпатула вкарайте царевичното брашно във водата. Трябва да стане гладка смес, което си е трудоемко.

3. Добавете подправките, намалете още огъна и оставете на печката за 20-тина минути, като почти постоянно бъркате.

4. Добавете маслото и махнете от огъня. Разбъркайте докато се разтопи.

5. Пресипете в тава и оставете да се охлади и да се стегне. За половин час това ще се случи.

6. Нарежете си на триъгълни парчета и си сервирайте с бучка бяло сирене.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта