Лепкав пудинг с фурми
Вкусен пудинг с фурми и кафява захар.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. нарязани фурми без костилки,
- смокини - може и сушени
- 1 ч.ч. вряла вода
- 2 с.л. масло
- 1 ч.ч. кафява захар
- 3 големи яйца
- 1½ ч.ч. самонадигащо се брашно
- 1 ч.ч. кафява захар
- ¾ ч.ч. сметана
- ½ ч.л. ванилова есенция
- 2 с.л. масло
Начин на приготвяне:
1. Излейте водата върху смокините в тенджера и ги оставете да покиснат, ако не са пресни. ако са пресни, ги нарежете на хапки.
2. Разбийте маслото и захарта, докато получите лека и пухкава смес.
3. Добавете яйцата едно по едно, като ги бъркате добре.
4. Внимателно добавете брашното.
5. Добавете фурмите и излейте сместа в леко намазнена кръгла форма за кекс с диаметър 18 см.
6. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 35 мин.
7. За да приготвите захарния сироп, смесете останалите съставки в тенджера, изчакайте сместа да заври и оставете да къкри 5 мин., като разбърквате през цялото време.
8. Нарежете пудинга на квадратни парчета и поставете всяко парче в центъра на затоплена чиния.
9. Излейте горещия захарен сироп и сервирайте със сметана или сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ