Регистрация

Лепкав пудинг с фурми

Лепкав пудинг с фурми
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4684

Вкусен пудинг с фурми и кафява захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. нарязани фурми без костилки,
  • смокини - може и сушени
  • 1 ч.ч. вряла вода
  • 2 с.л. масло
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 3 големи яйца
  • 1½ ч.ч. самонадигащо се брашно
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • ¾ ч.ч. сметана
  • ½ ч.л. ванилова есенция
  • 2 с.л. масло

Начин на приготвяне: 

1. Излейте водата върху смокините в тенджера и ги оставете да покиснат, ако не са пресни. ако са пресни, ги нарежете на хапки.

2. Разбийте маслото и захарта, докато получите лека и пухкава смес.

3. Добавете яйцата едно по едно, като ги бъркате добре.

4. Внимателно добавете брашното.

5. Добавете фурмите и излейте сместа в леко намазнена кръгла форма за кекс с диаметър 18 см.

6. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 35 мин.

7. За да приготвите захарния сироп, смесете останалите съставки в тенджера, изчакайте сместа да заври и оставете да къкри 5 мин., като разбърквате през цялото време.

8. Нарежете пудинга на квадратни парчета и поставете всяко парче в центъра на затоплена чиния.

9. Излейте горещия захарен сироп и сервирайте със сметана или сладолед.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
7
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 3>
  2. италиа
  3. CA
  4. МИДИ
  5. д
  6. 22
  7. Удон
  8. chi
  9. 8
  10. овен

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта