Лазаня с много гъби и бекон
Гъбена лазаня с моцарела.
Бон Апети
Излъчен на 09.11.2017
Лазаня с аромат на гора правят Лора и Стоян като готвят лазаня с няколко вида гъби, обогатена със запръжка на бекон и с щедра добавка на моцарела, пармезан и крем сирене. Получава се вкусно и питателно основно ястие с апетитна визия и нетрадиционен за българското небце вкус, което може да нахрани цялото семейство.
Първо си правим гъбената запръжка. За нея можете да използвате каквито гъби ви попаднат и в какъвто вариант ги намерите. В зехтин се готвят пресните гъби, нарязани на кубчета. Щом започнат да омекват, към тях се добавят замразените, а после и сухтите. Овкусява се с мащерка, налива се бяло вино и бульон, добавя се сол и пипер и се оставя да покъкри. През това време се запържва малко бекон и към нео се добавят чесън и лук, като водещите препоръчват по-мекия вкус на шалота. След това беконената част се изипва при гъбите и се смесват хубаво. Дърпа се от котлона.
Продължаваме с направата на бешамела, като разтапяме масло, добавяме в него брашно, после мляко и накрая сол, пипер и индийско орехче. Дърпаме от котлона и сгъстяваме с яйчени жълтъци, като се стараем да ги разбием хубаво в базовия сос. Отделно си приготвяме моцарела, нарязана на кръгчета, рендосваме пармезан и се запасяваме с опаковка кори за лазаня и кутия крема сирене.
Започваме сглобката на лазанята - ред кори, гъбен сос, бешамел, пармезан, крем сирене, моцарела и така докато свършат продуктите. Завършва се с моцарела, крем сирене и пармезан. Лазанята се пече на 180 градуса за 20-25 минути. След това обаче трябва да се охлади още 20-30 минути преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ