Кюфтета с доматен сос и сметана
Кюфтенца от домашна кайма с маслена заливка от млечен и доматен сос.
Необходими продукти:
За кюфтетата:
- 600 грама телешко месо
- 300 грама свинско
- 100 грама свинска мас
- 2 глави лук
- 4 скилидки чесън
- 1 яйце
- сол
- 3 с.л. галета
- олио
За соса:
- масло
- соса от пърженото месо
- вода
- соев сос
- заквасена сметана
- 6 с.л. доматено пюре
Начин на приготвяне:
1. Сложете в месомелачката телешкото и свинското месо, чесъна, маста и лука, а щом излезе готовата кайма я замесете с галетата, малко сол и яйцето до хомогенизиране. След това омесете от нея кюфтенца.
2. Загрейте олио и изпържете кюфтетата до готовност. След това ги подредете на дъното на тава.
3. Направете соса като смесите в същия тиган, в който сте пържили кюфтетатат тяхната мазнина от термичната обработка с маслото, 200 мл вода, малко соев сос, заквасена сметана и доматено пюре. Оставете го да се стопли до завиране, но не и да заври.
4. Залейте кюфтенцата със соса и ги поднесете. Сервирайте и хляб за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ