Кюфтета от треска по скандинавски
Рибни кюфтета с хрянов сос.
Бон Апети
Излъчен на 26.03.2018
Лесни и вкусни кюфтета от риба правят Лора и Стоян като първа рецепта в новото си студио. Вкусните панирани ринбни хапки представляват запържена смес от смляно филе треска с грах, копър, горчица и хляб. А то се сервира с апетитен сос за потапяне, направен от хрян със заквасена сметана, майонеза и кисело мляко. Отново разбиваме стереотипите като сервираме рибни продукти с млечна добавка.
Първо се захващаме с филето от треска като го почистваме от костите и добре охладено го нарязваме на хапки и прибираме заедно със замразена грах, копър и студена горчица в купата на чопъра. Превръщаме сместа в кайма, овкусяваме със сол и пипер и прибираме в хладилника. Смиламе и хляб на трохи, смесваме всичко заедно и пържим сплеснати кюфтенца двустранно до готовност.
Отделно за тях правим сос като смесваме хрян, майонеза, заквасена сметана и кисело мляко. Посоляваме и сервираме кюфтетата така, че да не се допират предварително до соса, за да запазят хрускавостта си.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ