Кюфтета от пилешка кайма с гарнитура
Пилешки кюфтета с гарнитура от печени моркови и сос от авокадо.
Бон Апети
Излъчен на 16.05.2017
Пилешките кюфтета са по-екзотични от своите събратя, направени от кайма смес. Често пъти пилешкото месо е само добавка в смеската за скара, където се очаква мазното свинско да придаде сочност. Лора и Стоян обаче показват, че може да бъде направено кюфте само от пилешко месо и то с много оригинална идея - да използваме месото от цяло пиле. Водещите обезкостяват птицата и я вкарват в домашна месомелачка. Ако не ви се занимава с целия процес, можете да помолите в хипермаркета да ви смелят пържоли от бут и от гърди.
Пилешкото се смесва с рендосана тиквичка, лук, наситнена люта чушка, чесън и подправки, за да се получи кайма за кюфтета без яйце. То не ни и трябва, защото месните топчета се пекат на фурна, като за финал се поръсват с настърган пармезан, който да създаде апетитна обвивка на вкусното печено пилешко. Лора и Стоян показват и как да си направим гарнитура от печени моркови с копър или пък зелен сос от авокадо. Ако искате да разберете цялата рецепта - гледайте видеото:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ