Къри сьомга с кориандър и кокосово мляко
Сьомга с ориз, кокос и индийски подправки.
Необходими продукти:
- 2 филета сьомга
- 2 ч.ч. ориз басмати
- 2 с.л. сусамово олио
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. гарам масала
- 1 ч.л. къри на прах
- 1 300 мл кокосово мляко
- 1/2 лимон
- 1 ч.ч. пресен кориандър
- 2 ч.л. рибен сос
Допълнително:
- гъби
- аспержи
Начин на приготвяне:
1. Загрейте сусамовото олио в тенджерка.
2. Добавете куркумата, гарам масала и кърито на прах и гответе докато си пуснат аромата.
3. Сложете филетата сьомга отгоре и гответе докато поеме аромата.
4. Гответе сьомгата около 1 минута от всяка страна, но не преварявайте.
5. Изсипете кокосовото мляко върху сьомгата.
6. Смесете пресен кориандър в блендера и прибавете към соса.
7. Овкусете с лимонов сок и рибен сос, гъби и аспержи и оставете да къкри на много слаб огън, до желаната готовност на сьомгата.
8. Поднесете върху ориз басмати и поръсете с няколко стръка пресен кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ