Къри пай с пилешко
Бутер тесто с плънка от пилешко и подправки.
Необходими продукти:
- 4 ч.ч замразен микс от зеленчуци - грах, моркови и др. по ваше желание
- 1 - 2 с.л. олио от канола
- 3 с.л. масло
- 1 ч.ч. лук, нарязан на кубчета
- 1 ч.ч. целина, нарязана на кубчета
- 1½ ч.ч. пилешки бульон, с ниско съдържание на сол
- ½ ч.ч. мляко
- 3 с.л. брашно
- 1 ч.л. къри на прах
- 2 с.л. сушен магданоз
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л. прясно смлян черен пипер
- 2 ч.ч. сварено пилешко месо, нарязано на кубчета
- 1 пакет бутер тесто
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 200°С.
2. Полейте зеленчуците с олио от канола и ги разпределете равномерно по дъното на тавичка. Оставете във фурната и печете до златисто-кафяво.
3. В тенджерка, сгорещете 1 с.л. масло и задушете лука и целината.
4. В друга тенджерка, стоплете бульона и млякото. Прибавете още 2 с.л. масло при целината и изчакайте течността да се изпари.
5. Прибавете брашното и кърито и варете за 1 - 2 мин.
6. Налейте бавно, като разбърквате енергично, тази смес при горещото мляко до сгъстяване. Прибавете магданоза, сол и пипер на вкус.
7. Прибавете печените зеленчуци и пилешкото.
8. Изсипете в съд за печене, постлан с фолио и покрийте с 6 - 8 кръга бутер тесто.
9. Оставете във фурната и печете до готовност на тестото - около 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ