Курабии с мед и масло
Медени бисквити с масло, яйца и орехова коричка.
Приказни сладки с мед и орехова коричка готви Олга в своя канал Ольга Лунгу Plus. Това са делнични сладки, които се правят бързо и са страхотни за прихапване от зори до мрак, във всеки миг, когато човек пригладнее или се появи копнеж за нещо сладичко. Десертчетата са дебели медени курабийки с ронлива маслена текстура и покривка от ядки, а направата им отнема по-малко от половин час работа в кухнята. Останалото е чакане за охлаждане и изпичане.
Първо в купа се разбъркват меда и содата. Добавят се две яйца, 100 г разтопено масло, ванилия и се бърка отново. Следва на няколко части да се добави брашното докато се абсорбира и се получи маслено меко нелепнещо тесто. Време е да се увие в стреч фолио и да се прибере в хладилника за 20-тина минути, за да се втвърди и с него да се борави лесно. Докато се стяга, можете да си смелите в чопър орехите или други ядки по желание.
После късате от тестото, завъртате на топчица и овалвате в ядките. Курабийките се редят в тава с отстояние и се запичат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. Ако повърхността им се разпука при печенето, знайте, че е нормално за този тип сладкиши.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ