Крем супа с яйчен примес
Супа с царевица, зеленчуци и яйце.
Необходими продукти:
- 1 яйце
- 1 консерва пилешки бульон
- 1 консерва царевица
- ½ чаша смесени замразени зеленчуци
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сложете бульона да заври заедно с царевицата, като ги разбъркате да се смесят добре.
2. Докато чакате бульона и царевицата да заврат, разбийте яйцето с щипка сол и оставете настрани.
3. Сложете замразените зеленчуци в бульоновата смес когато решите.
4. Веднага след като бульона заври, го свалете от огъня.
5. Изсипете с бавно кръгово движение на струйка разбитото яйце (мислете си за водовъртеж) и сложете капак отгоре. (Не разбърквайте! Не искате в супата да има малки, подобни на трохи парчета яйце).
6. Изчакайте около 60 секунди и разбъркайте леко с черпак.
7. Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ