Регистрация

Крем супа от тиквички с праз и босилек

Крем супа от тиквички с праз и босилек
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1258

Пюрирана супа от тиквички с босилек и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г тиквички
  • 170 г стебла целина
  • 225 г праз лук (и да не спазите точно количествата, не е проблем)
  • 3-4 скилидки чесън
  • 3 с.л. зехтин
  • 1/3 ч.л. сол
  • 25 г листа босилек
  • 1,2 литра вода
  • сол и пипер на вкус
  • 25 г босилек+3 с.л. зехтин + сока на 1 лимон
  • зехтин, босилек и бяло сирене за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Тиквичките измийте добре, след това нарежете на четвъртини по дължина и после на полумесеци с дебелина около 2 см.

2. Стеблата целина наситнете, празия лук нарежете на тънки шайбички. Чесъна нарежете ситно, а листата на босилека измийте.

3. Сгорещете 3 с.л. зехтин в тенджера и запържете празия лук за 2 минути като посолите. Добавете целината и разбъркайте. Добавете и чесъна и бъркайте и гответе 30 секунди.

4. Изсипете и тиквичките в ястието и гответе минута. Добавете 25 г босилкови листа. Залейте с водата и изчакайте да кипне.

5. Захлупете под капак и оставете да се вари на умерен огън 10 минути.

6. Подправете със сол и пипер и пюрирайте. Добавете останалите 25 г листа босилек с 1 с.л. зехтин и лимоновия сок. Пюрирайте отново.

7. Разпределете в порции. По желание можете да поръсите с натрошено бяло сирене, да покапете със зехтин и да боденете по листо босилек за разкош.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта