Крем-супа от броколи и сирене
Супа с наденица и карфиол.
Необходими продукти:
- половин пакетче масло
- половин глава ситно нарязан лук
- 1 глава броколи (нарязана)
- 1 глава карфиол (нарязана)
- 4 ч.ч. пилешки бульон
- 1/3 ч.ч. царевично нишесте
- ¼ ч.л. черен пипер
- ¼ ч.л. чеснова сол
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1 ч.ч. сирене
- сол на вкус
- 1 парче наденица (нарязано на кубчета)
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото в тенджера, добавете лука, наденицата и ги запържете, докато лукът омекне.
2. Добавете пилешкия бульон, броколите и карфиола. Оставете сместа за около 10-15 минути, докато броколите станат крехки на вкус.
3. В друга купа разбийте млякото, царевичното нишесте, черния пипер и чесновата сол. Разбъркайте добре.
4. Добавете съдържанието на купата в сместа с врящите броколи. Разбърквайте, докато супата се сгъсти.
5. Най-накрая добавете сиренето и разбъркайте добре.
6. Ястието вече може да бъде сервирано.
Можете да гарнирате с мексикански чипс с вкус на сирене, който си пасва много добре със супата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ