Кошнички от картофи с кашкавал, домат и яйце
Печени картофи с плънка от яйце и кашкавал.
Необходими продукти:
- 3 картофа
- 150 г кашкавал
- 1 голям домат
- магданоз по желание
- сол, червен и черен пипер
- 12 яйца
- 50 г масло
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете, измийте и нарежете на тънки шайби. Ако имате резачка за чипс - това е моентът да я използвате.
2. Изсипете в купа шайбите, разтопете маслото и смесете със сол и двата вида пипер. Залейте и разбъркайте.
3. Пригответе си тавата за мъфини или индивидуални метални или керамични формички за суфле или брюле. Взимайте по шайба картоф и първо подредете от страните изправени, за да ги покрие, а след това застъпете, слагайки по шайба и на дъното.
4. Рендосайте кашкавала и поръсете във всяка кошничка. После бутнете да се пекат в предварително загрята на 200 грдуса фурна за 15 минути.
5. През това време обелете домата и го нарежете на кубчета. Ако искате и магданоз, нарежете част от листенцата. Пригответе си и яйцата.
6. Извадете запечените кошнички и поръсете в тях парченца домати и магданозени листенца. Отгоре чукнете по яйце във всяка и поръсете със сол или други подправки по желание.
7. Върнете във фурната за още 12-15 минути на същата температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ