Кошнички от кайма с врени яйца и сметана
Гнезда от кайма с плънка от кашкавал и яйца.
Необходими продукти:
- 170 г лук (приблизителен грамаж)
- 3 с.л. олио
- 4 яйца
- листата на 8 стръка магданоз
- 2 с.л. заквасена сметана или кисело мляко с висока масленост
- 1 кг кайма смес
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 2-3 скилидки чесън
- 150 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете и запържете в 2 с.л. олио до позлатяване. Оставете да се охлади.
2. Три от яйцата сварете. Рендосайте в купа и добавете наситнените листа магданоз и сметаната. Ръснете малко сол и пипер и разбъркайте.
3. Каймата прехвърлете в купа и добавете сол и пипер, намачкания чесън, едно сурово яйце и пържения лук. Замесете.
4. Рендосайте кашкавала.
5. В тава сипете 1 с.л. олио и намаслете дъното с нея.
6. С мокри ръце оформете 6 големи кюфтета от каймяната смес. Поставете ги в тавата и с мокри пръсти оформете кладенче в средата им.
7. Разпределете яйчената смес в кладенчетата, отгоре разпределете рендосания кашкавал. Покрийте с лист алуминиево фолио и печете за 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
8. Махнете фолиото и допечете за още 5 минути. След това Извадете от фурната и по желание поръсете с малко наситнен магданоз за разкош.
Поднесете топли в компанията на зеленчуци или друга любима гарнитура.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ