Корнфлейкс с шоколадова глазура
Шоколадов ордьовър с ядки.
Необходими продукти:
- 1 шоколад - можете да използвате млечен шоколад, разфасовка от 100 г или просто любимия си шоколад
- 15 г масло
- 1 малка кутия корнфлейкс
Начин на приготвяне:
1. Сложете една тенджера с вода да заври.
2. Начупете шоколада и добавете маслото в друга по-малка тенджера.
3. Разтопете маслото и шоколада, като поставите по-малката тенджерка в тенджерата с врящата вода.
4. Разбъркайте добре, докато се получи еднородна смес.
5. Отстранете тенджерата от съда с водата.
6. Сипете корнфлейкса и го покрийте с шоколад.
7. Поставете корнфлейкса върху восъчна хартия или в хартиена чашка.
8. Охладете го. За най-добър вкус, изчакайте корнфлейксът да изстине.
Забележка:
* Ако разтопеният шоколад е прекалено гъст, добавете още масло. Количеството разтопен шоколад описано тук е достатъчно за кутия и половина корнфлейкс (от по-малките кутии).
** Също така можете да приготвите банани, ягоди и маршмелоу (или други гумени бонбони) с шоколадова глазура. Само се уверете, че плодовете не са мокри, защото иначе шоколадът няма да се залепи за тях.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ