Корейски таратор с водорасли
Студена кисела супа с краставици и уакаме.
Бон Апети
Излъчен на 26.06.2017
Свикнали сме да наричаме лятната супа от краставици таратор и да я обявяваме за едно традиционно родно ястие за разхлаждане в жегите. Ето обаче как се прави студена супа с краставици по корейска рецепта. Вместо с кисело мляко, студена вода се смесва със соев сос и оцет. Следва да накиснем водорасли уакаме във вода докато набъбнат. Имайте предвид, че размерът им се увеличава многократно, затова 20 грама от продукта ще е напълно достатъчен.
После режем краставица на лентички и я мариноваме с лют пипер, захар, сусамово олио и бяло сусамено семе. Следва да обединим водния сос с маринованата краставица и водораслите, а ако има време до сервиране, да приберем ястието в хладилник. Ако се замислите всяка съставка от тази рецепта си има еквивалент в българския таратор. Водораслите могат да бъдат обявени за копър, сусама - за орехи. Интересно и различно е. Пък и кога сте яли вегански таратор?
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ